Boyhood

Boyhood

他7歲開始拍這部電影,拍完時已經19歲,是Ellar Coltrane的boyhood;
電影由2002年5月拍到2013年8月,超過4000天的時間,但實際拍攝其實只有45天;
男主角Mason的成長過程,以2小時45分鐘的電影展現出來,平均14分鐘濃縮了一年的片段,拆開了12片段⋯⋯

她問:You know how everyone’s always saying seize the moment? I don’t know, I’m kinda thinking it’s the other way around. You know, like the moment seizes us.
他說: Yeah. Yeah, I know. It’s constant – -the moment. It’s just… It’s like it’s always right now, you know?

人生的故事就是時間在一點一滴溜走,但懂得活,就會懂得讓每分每刻抓住我們。別要急著抓住時間,倒是要學懂給時間過去,放手不代表失去⋯⋯每一個瞬間都可以變成永恆。

Illustration by Storyteller.